Het bestuur


Tinka (Voorzitter)

Een betere wereld, begin bij jezelf!
Dat is wat ik probeer te doen in mijn dagelijks leven. Door om te zien naar de mensen en de wereld om mij heen om zo de wereld een beetje mooier te maken. En eerlijk gezegd, mijn eigen leven zin te geven. Omzien kan met zoveel kleine dingen; een deur open houden als iemand met zijn handen vol achter me loopt, iets weggooien wat iemand anders niet in de prullenbak heeft gegooid, boodschappen doen voor iemand die ziek is. Vul zelf maar in. Het mooie is dat je de ander dan ècht ontmoet, dat je niet meer langs elkaar heen in je eigen wereld leeft. Dat gun ik iedereen! Ik hoop dat mensen die meedoen met Serve the City Diemen geïnspireerd zullen worden om dit in hun dagelijks leven toe te passen. Ik geloof dat Diemen dan een mooiere plaats zal worden!

 

Esther (Penningmeester)

Ik ben al lange tijd op zoek geweest naar een manier om iets te kunnen betekenen voor mijn buurt en stad.
Toen ik via een zijweg betrokken raakte bij Serve the City Diemen klikte er iets bij mij. Hoe mooi is het om samen met een enthousiast team een verschil te kunnen maken door praktisch bezig te zijn.
Mijn eerste project was zingen met bejaarden, geweldig om je passie te mogen delen met mensen en te zien hoe ze er van genieten en hoe het mensen dichter bij elkaar brengt. Het maakt dan niet meer uit waar je vandaan komt, hoe oud je bent of wat je doet, het gaat om samen helpen en samen doen.
Nu ben ik druk bezig om mijn talenten in te zetten voor een fondsenwerfplan, weer een heel andere manier om te mogen bijdragen, maar ook ontzettend leuk om te doen.
Ik hoop nog veel meer te mogen betekenen voor Serve the City en op deze manier mijn steentje bij te dragen aan een beter Diemen.

 
Yvonne

Ik ben Yvonne Nijdam en sinds kort lid van het bestuur van Serve the City Diemen
Aangezien ik geboren en getogen ben in Diemen vind ik het erg leuk om me nuttig te kunnen maken in mijn eigen woonplaats. Via via kwam ik in contact met Serve the City en nadat ik met veel plezier meegedaan heb aan een aantal projecten werd ik benaderd met de vraag of ik het niet leuk zou vinden om mee te doen in de organisatie. Het is uiteindelijk een bestuursfunctie geworden. Ik hoop me op deze manier nog lang en met veel enthousiasme in te kunnen zetten voor Diemen en de bewoners van Diemen.

  

Kern teamEric

Vorig jaar ben ik twee maanden werkloos geweest. Ik wilde tijdens het zoeken naar een baan mijn tijd nuttig besteden. Vrijwilligerswerk doen! Mensen helpen die dat nodig hebben. Ik had mij aangemeld voor een project van Serve the City: een voedselinzamelingsactie voor de voedselbank. Het was erg gezellig en erg effectief. De klanten van de Jumbo wilden maar al te graag hun steentje bijdragen. We hadden kratten vol met producten! De voedselbank was er ook erg blij mee. Ik ben destijds ook enthousiast geworden over de voedselbank in Diemen en ben toen daar vrijwilliger geworden.  Serve the City is een fijne organisatie die de mogelijkheid biedt om op een ongedwongen manier mensen bij elkaar te brengen en wat voor de ander te betekenen.
 
Het voelt goed om te zien dat er mensen zijn die zich willen inzetten voor de ander. Zij motiveren mij dat ook te doen. Ik hoop dat anderen ook  worden gemotiveerd en we met zijn alle gaan voor een betere wereld. 


Mark

Hoi!
Hoe kun je praktisch bezig zijn en hoe kun je tegelijkertijd iets doen voor de mensen in het dorp waar je onderdeel van bent. Hela! Die vragen kwamen naar voren, toen ik een paar jaar geleden een oproep voor hulp zag van Serve the City Diemen. Ik ben gaan helpen bij een barbecue en daar was mijn antwoord: door een stap uit mijn comfortzone te zetten en het gewoon te doen! Met de andere vrijwilligers op die barbecue konden we dat echt in de praktijk brengen! Nu help ik al een paar jaar mee en het voelt goed! Ik ben nu actief Kernteamlid, woon in Diemen-Zuid en ben getrouwd met Esther. In het dagelijks leven ben ik liftmonteur op Schiphol. Ik hoop je een keer te zien bij een van de komende projectdagen!
Riekie

Ik heb een aantal keren als vrijwilliger bij Serve the City geholpen met verschillende projecten, zoals met ouderen de buitenlucht in, pannenkoeken eten, naar de kerstmarkt en naar Artis. Daardoor heb ik ervaren dat het eigenlijk een kleine moeite is en weinig tijd kost om mensen blij te maken en het gaf mij ook een voldaan gevoel. Het is fijn samen met het Serve the City team om Diemen mooier, leuker en gezelliger te maken.


 

Marten

Wat is er mooier dan iemand blij te maken met een bloemetje of even tijd te nemen voor een praatje. Ik ben er van overtuigt dat de wereld er alleen maar beter van wordt door iets te doen voor je medemens. Respect en begrip tonen is essentieel voor mij en ik mis dit aspect regelmatig als ik om mij heen kijk. Ik wil niet alleen maar met mijn zelf bezig zijn maar ook aandacht hebben voor problemen om mijn heen. Je kunt niet de hele wereld redden maar je kunt wel degelijk iets doen voor mensen in je naaste omgeving. Ik word er zelf helemaal blij van om te zien wat er kan gebeuren op projectdagen.
Ik vind het fijn om met een groep mensen een ideaal na te streven. Het mooie van Serve the City Diemen is dat wij allemaal ons eigen talenten en gaven gebruiken om zo de samenleving in Diemen te dienen. Ik ben meer een praktisch persoon en ik ben meer een type die de helpende hand bied. Niet alleen maar praten en dingen zeggen maar ook iets willen doen in praktische zin.
Ik ben geen prater. Ik observeer en luister. Soms is alleen maar een luisterend oor zijn al genoeg om iemand te helpen of te steunen. Soms zijn er ook geen woorden nodig om iets te doen voor ander. 


Joanne

Op een gegeven moment kwam ik op een punt in mijn leven dat alles op rolletjes leek te lopen. Een leuke man, mooie baan. En alle vrije tijd die je dan over hebt gaat al snel onopgemerkt op aan jezelf en dan lijkt je leven alleen om jezelf te draaien. Ik dacht er steeds vaker aan hoe ik ook eens iets voor een ander zou kunnen betekenen en of er iets van vrijwilligerswerk bestond in de buurt waar je niet meteen met een vaste dag aan vast zou zitten. En daarnaast wist ik eigenlijk ook niet precies wat ik dan precies wilde.
En toen kwam het inititatief om Serve the City Diemen op te starten op mijn pad. Aangezien ik al van Serve the City Amsterdam had gehoord en dit al een warm hart toedroeg, was ik meteen enthousiast. Hoewel Diemen eigenlijk een groot dorp is i.p.v. een 'City', vind ik dat juist mooi: je kunt voor een kleinere omgeving sneller het doel bereiken om het daadwerkelijk ook iets 'mooier' te maken.
Door Serve the City Diemen heb ik de kans om verschillende manieren van vrijwilligerswerk 'uit te proberen' en ideeen aan te dragen. En dat dan ook nog eens voor je eigen dorpsgenoten! Jaap

Geboren en getogen in Diemen en nooit ergens anders gewoond. Het hier blijkbaar naar mijn zin hebbende wil ik ook graag zelf wat kunnen betekenen voor mijn omgeving. Ik vind het belangrijk om iets te kunnen beteken voor de mensen om mij heen. Maar waar begin je en waar kan je in Diemen van betekenis zijn?
Een aantal mensen uit Diemen kwamen met het idee om Serve the City Diemen te starten. De missie en de visie van StC sprak mij gelijk aan. Wat ik mooi vind is dat je door middel van verschillende projecten samen iets kunt betekenen. Hoe bijzonder is het om met elkaar echt iets voor Diemen en Diemenaren te doen!
Door StC Diemen heb ik al bijzondere ontmoetingen gehad met verschillende Diemennaren, die ik anders niet zou hebben gehad.
Ook met mijn werk als grafisch vormgever kan ik mijn talent goed gebruiken, dit is leuk om te zien. Ik had namelijk nooit gedacht mijn werk te kunnen gebruiken in een vrijwilligersproject. Zo kan ik visueel ook mijn steentje bijdragen. We hebben allemaal wel een talent en ik vind het mooi als we dat samen kunnen inzetten voor een nog mooier Diemen. Ik geloof dat het kan.


David

Zo simpel kan het zijn!
Een paar jaar geleden fietste ik met ons gezin richting Amsterdam. We gingen ‘Pannenkoeken bakken voor bejaarden’ in de Gooyer (Dapperstraat) in Amsterdam. Het werd een topdag! Met een man of 10 gingen we de pannenkoeken bakken en uitdelen. We maakten een praatje en speelde een spelletje met ze. De reacties waren overweldigend. Ze waren echt blij dat we er waren!
Later dacht ik: Waarom ga ik naar Amsterdam? Kunnen we in Diemen geen mooie activiteiten doen?
Natuurlijk kan dit! En niet alleen voor bejaarden. Ook voor de Voedselbank, of voor de buurt, of voor de kinderboederij . Er is genoeg te doen!
Door me in te zetten voor Serve the City wil ik graag laten zien dat je met een klein gebaar, veel kan betekenen voor een ander. Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen: ‘The best things in life are free’. En zo is het ook!

Ervaar het zelf maar eens – gewoon in Diemen.